1. I Love You (2000) - Ko ne bi otvorio e-mail s naslovom ˝Volim te˝? To je uglavnom i bio problem. Do maja 2000. zabeleženo je 50 miliona računara koje je ovaj crv inficirao. Pentagon, CIA i Britanski parlament morali su da ugase svoje e-mail adrese kako bi izbegli ovu pretnju.

2.  Conficker (2009) - Crv Conficker stvorio je sigurnu, u svetu raširenu mrežu tzv. cyber-kriminala. Omogućio je svojim vlasnicima da instaliraju željeni softver na zaražene računare. Koja je svrha tog softvera? Trenutno se još ne zna, ali stručnjaci pretpostavljaju da je cilj stvaranje mreže koja će u budućnosti biti iznajmljivana kriminalcima kojima će to omogućiti slanje spam-a, krađu personalnih podataka i slično.

3. Melissa (1999) - Melissa je bila egzotična plesačica kojom je bio opsjednut kreator ovog virusa, David L. Smith. Njegov virus je zadao nekoliko ozbiljnih udaraca sigurnosti interneta u periodu od 1999. do 2005.

4. Slammer (2003) - Ovaj crv koji se brzo širio. Uspeo je da onesposobi veći deo infrastrukture interneta  u januaru 2003. Pretnja je bila toliko ozbiljna da su je neke države proglasile napadom na nacionalnu sigurnost.

5. Nimda (2001) - E-mail crv koji koristi kombinaciju više metoda kako bi se brže širio. U samo 22 minuta Nimda je postao najrasprostranjeniji crv na internetu. Ime potiče od obrnute riječi ˝admin˝.

6. Code Red (2001) - Internet stranice koje je zarazio ovaj crv sadržale su poruku ˝Haknuto od Kineza!˝ Na svom vrhuncu, broj računara koje je ovaj crv inficirao dostigao je 359 hiljada.

7. Blaster (2003) - Blaster je crv koji je srušio korisničku podršku na stranici windowsupdate.com, a sadržao je i poruku: ˝Bill Gates, zašto dozvoljavaš ovo? Prestani da zgrćeš novac i popravi svoj software!˝

8. Sasser (2004) - Ovaj opaki crv širio se preko priključaka za internet, što znači da se mogao širiti bez intervencije korisnika. Sasser je naneo štetu mnogim kompanijama počev od Britanske obalske straže pa do Delta Airlinesa koji su zbog njega bili prinuđeni da otkažu neke letove.

9. Storm (2007) - Još jedan crv koji je napadao Microsoftov softver, tačnije stranicu www.microsoft.com. Tokom Symantecovog testiranja inficirani računar slao je skoro 1800 e-mailova u periodu od samo 5 minuta.

10. Morris (1988) - Bez Morrisa današnji virusi i crvi ne bi postojali, a on sam nastao je pukim slučajem. Robert Morris izjavio je da je napravio crva da izmeri veličinu interneta. Na žalost, crv je imao grešku zbog koje je inficirao računare, onemogučivši  njihovo normalno funkcionisanje.