[ Generalna ] 08 Novembar, 2009 16:51

Najbolji vid zaštite su naravno antivirus programi sa firewall-om, redovno update-ovani. Oni vas neće zaštiti od novih, FUD password stealera, ali će sprečiti veliki deo starijih verzija da Vam ukradu podatke.

Ovi password stealeri dolaze uglavom u .exe ekstenziji (ređe .pif) da bi mogli da se izvrše na računaru korisnika, te stoga treba biti oprezan sa pomenutim ekstenzijama. Povedite računa kada preuzimate muziku ili video zapise koji su kompresovani u .rar(.zip) ekstenziju, često se događa da se umesto fajla video.avi (.flv,.mpg,.mp3...etc) nalazi fajl tipa video.exe.

Naravno, najbolje je da sumnjive sadržaje ne preuzimate sa interneta i ne pokrećete ih na svom PC. (Dalje)

[ Generalna ] 08 Novembar, 2009 15:43

R1zen Stealer je iz grupe "alata" kojoj pripada i Kizarov Istealer. Način na koji radi ovaj stealer je identičan iStealeru pa je nepotebno opet pisati o tome. Autor ovog trojanca je programer iz Francuske, i krije se iza pseudonima Clark. (Dalje)

[ Rečnik ] 08 Novembar, 2009 12:51
FUD (Fully UnDetectable), koristi se se da označi malware koje ne detektuje ni jedan antivirus program
[ Generalna ] 08 Novembar, 2009 11:51

Istealer je password stealer koji se na internetu prvi put pojavio početkom 2009. godine. Samo njegovo ime govori da je namenjen za krađu na internetu. Autor ovog "programa" je iz programer Španije koji se na internetu krije iza nadimka Kizar.

 

Kao što se iz slike iznad može uočiti ovaj "program" se može "umetnuti" u neku aplikaciju, što u prevodu znači da kada korisnik pokrene ovaku aplikaciju neće primetiti ništa sumnjivo.  (Dalje)