Najbolji vid zaštite su naravno antivirus programi sa firewall-om, redovno update-ovani. Oni vas neće zaštiti od novih, FUD password stealera, ali će sprečiti veliki deo starijih verzija da Vam ukradu podatke.

Ovi password stealeri dolaze uglavom u .exe ekstenziji (ređe .pif) da bi mogli da se izvrše na računaru korisnika, te stoga treba biti oprezan sa pomenutim ekstenzijama. Povedite računa kada preuzimate muziku ili video zapise koji su kompresovani u .rar(.zip) ekstenziju, često se događa da se umesto fajla video.avi (.flv,.mpg,.mp3...etc) nalazi fajl tipa video.exe.

Naravno, najbolje je da sumnjive sadržaje ne preuzimate sa interneta i ne pokrećete ih na svom PC.

Iz prethodnih članaka se može zaključiti da password stealeri od korisnika peuzimaju uglavnom samo one podatke koji internet pretraživač zapamti. Tako da u krajnjem slučaju, uvek možete izbegavati opcije koje Vam aplikacije automatski nude - da zapamte podatke pri upisivanju korisničkog imena i lozinke.

Za naprednije(paranoičnije) korisnike uvek postoji mogućnost da kriptuju podatke putem dodatnih softwera tako da ne mogu biti čitljivi i ako su pokrenuli neki od trojanac.